20190603 GeoWeek 03Van 3 t/m 7 juni vindt de 13e editie van de GeoWeek plaats. Leerlingen van 10 - 15 jaar leren alles over onderwerpen zoals het klimaat, planten, fossielen en natuurlijk water. Meer dan 80 bedrijven organiseren uiteenlopende expedities gelinkt aan het vak aardrijkskunde.

Eén van de bedrijven die expedities aanbiedt is Vitens. Met jouw klas kan je op bezoek bij een productielocatie in de buurt of kan je een interactieve gastles krijgen van een Vitens professional. Zo leer je alles over drinkwater.

Ook kan je suppen tegen de plastic soep. De geoprofessionals van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier bieden een gastles aan en daarna gaan jullie suppen of op trash walk om na afloop de buit te analyseren. Voor het VO, jaar 1, 2 of 3 in de omgeving Alkmaar, Heerhugowaard, Schagen. 

Benieuwd naar alle expedities? Kijk op https://www.geoweek.nl/expedities/kaart voor een overzicht.

Over de GeoWeek

Het Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap (KNAG) heeft samen met een vijftigtal organisaties de GeoWeek opgezet. Doel is om leerlingen in de leeftijd van 10-15 jaar te laten zien wat de beroepsperspectieven zijn met aardrijkskunde. Bij veel verschillende bedrijven zijn geografen werkzaam. De geosector is een van de grootste groeibranches wereldwijd. Tijdens de GeoWeek kunnen leerlingen ontdekken wat de toekomstmogelijkheden binnen deze sector zijn. Zo kunnen leerlingen bijvoorbeeld grondboringen verrichten, zien hoe water wordt gezuiverd, ontdekken wanneer dijken stevig en hoog genoeg zijn en zelf werken met nieuwe technieken als GIS. De GeoWeek 2019 is van 3 t/m 7 juni.

Bron: https://www.geoweek.nl/

  • GeoWeek

Educatief aanbod