plastic afval3FM-dj Sander Hoogendoorn en zangeres Maan dagen jongeren uit om een plasticsoep-challenge aan te gaan. De challanges maken deel uit van nieuw, gratis lesmateriaal dat sinds deze maand beschikbaar is. Het is ontwikkeld door de Plastic Soup Foundation in samenwerking met Globe Nederland en informeert leerlingen in de onderbouw van het voortgezet onderwijs over de plasticsoep. Ook worden leerlingen opgeroepen om zelf in actie te komen. 

Het lesmateriaal bestaat uit een introductieles over plasticsoep en 14 challenges die aansluiten bij vakken als aardrijkskunde, biologie, scheikunde, natuurkunde en maatschappijleer. In een filmpjes roepen bekende Nederlanders schoelieren op om de challanges aan te gaan. Zo vertelt 3FM-dj Sander Hoogendoorn dat hij op plasticdieet gaat en daagt hij de leerlingen uit om hetzelfde te doen. Maan roept de scholieren op om onderzoek te doen naar sigarettenpeuken. Het gratis lesmateriaal is bedoeld voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs.

Het eerste lespakket werd eerder deze maand uitgereikt aan het Schoonhovens College. Die school werkte mee aan de ontwikkeling van het materiaal.

Lees meer op de website van Plastic Soup Foundation

  • Plasticsoep