RWZI siteOp dinsdag 18 mei verzorgt Waterschap De Dommel een online rondleiding over de rioolwaterzuivering van Soerendonk. Dat gebeurt via Facebook-live. Het rioolwater van inwoners en bedrijven uit de gemeente Cranendonck komt via het riool bij deze rioolwaterzuivering binnen.

Tijdens de rondleiding neemt het waterschap kijkers mee op een digitale reis over de rioolwaterzuivering van Soerendonk. Stap voor stap laat het zien hoe het vieze rioolwater schoongemaakt wordt. In het naastgelegen waterpark wordt van het schoongemaakte water natuurlijk beekwater gemaakt. Zo kan het leven bieden aan natuur en dieren. Daarna stroomt het de beek de Buulder Aa in.

In plaats van schoolexcursies

De rondleiding is voor iedereen online te volgen. Door de coronacrisis kan het waterschap geen groepen ontvangen op de rioolwaterzuiveringen. Deze online rondleiding komt daarom in de plaats van de schoolexcursies.

Aanmelden is niet nodig

De online rondleiding start om 10:00 uur en duurt uiterlijk tot 11:30 uur. Aanmelden is niet nodig. De rondleiding wordt live uitgezonden via de Facebookpagina van Waterschap De Dommel. Ook is het mogelijk om live vragen te stellen via de chatfunctie van de livestream.

  • Rioolwater

Educatief aanbod