Het Woudagemaal bestond op woensdag 7 oktober 100 jaar en viert dat met een nieuw scholenarrangement en de challenge ‘Hoe maak je jouw schoolplein klimaatproof?’. Het arrangement en de challange werden tijdens de verjaardagsviering gelanceerd door jeugddijkgraaf Merel Fiets.

Challenge klimaatproof schoolplein

Met een filmpje roept het Goudagemaal basisscholen op mee te doen aan de challenge Klimaatproof schoolplein.

Leerlingen van groep 7 en 8 worden uitgedaagd om ideeën te bedenken waarmee ze hun schoolplein klimaatproof kunnen maken: hoe houd jij je voeten droog en het hoofd koel? Maak van jullie oplossing een foto en/of filmpje en post deze op social media met de hashtags #vollekrachtvooruit, #woudagemaal en #100jaarwoudagemaal.

Deelnemers maken kans op één van de 30 gratis klassenuitjes naar het Woudagemaal. Samen met je klas beleef je daar het nieuwe ‘Volle kracht vooruit’-arrangement. Alle informatie over de scholenchallenge en de actievoorwaarden staan op: www.woudagemaal.nl/challenge

Volle kracht vooruit-arrangement

Het arrangement 'Volle kracht vooruit' voor groep 7 en 8 van het basisonderwijs en klas 1 en 2 van het voortgezet onderwijs bestaat uit een ontvangst in het nieuwe stoomlokaal, Volle kracht vooruit-spelletjes en -proefjes en een rondleiding door het gemaal en de vernieuwde klimaatexpositie. Het arrangement is erop gericht om jongeren bewust te maken van het belang van goed waterbeheer en ze als knappe koppen van de toekomst te betrekken bij de klimaatuitdagingen.

  • Klimaatadaptatie
  • Woudagemaal