Afgelopen jaar hebben we het meer gedaan dan ooit: handen wassen. Tijdens COVID-19 is één van de belangrijkste adviezen om regelmatig je handen te wassen. Maar wat nou als je geen toegang hebt tot veilig water? De Wereldgezondheidsorganisatie WHO en Unicef schrijven in een rapport dat 2,2 miljard mensen geen toegang hebben tot schoon water. Door leerlingen van basisscholen die meedoen aan Wandelen voor Water, krijgen duizenden kinderen en families in ontwikkelingslanden in de toekomst toegang tot schoon water. Zo zorgt het geld dat wordt opgehaald voor nieuwe en goede watervoorzieningen. Door deze schone watervoorzieningen kan bijvoorbeeld Corona zich minder snel verspreidt. Hoe doe jij met je klas mee?

Wat is Wandelen voor Water?

Leerlingen van de bovenbouw gaan door middel van sponsorwandelingen, geld inzamelen voor het WASH & Learn project in Tanzania. Het uitgangspunt is om met 6 liter water, 6 kilometer te lopen, om zo te ervaren wat hun leeftijdsgenootjes wekelijks moeten doorstaan. Tijdens Wandelen voor Water krijgen de leerlingen les over hun eigen watergebruik, over water in Nederland en over water in ontwikkelingslanden.

De deelnemende klassen krijgen toegang tot de Wandelen voor Water-app, een lespakket over water en een eigen actiewebsite waarmee gemakkelijk het resultaat bijgehouden kan worden. Door de app is Wandelen voor Water geheel Corona-proof!

veilig water

Ook wandelen voor veilig water?

Meld je vanaf 1 april 2021 via deze link aan voor de editie van 2022! Wil jij jouw klas dit jaar al meer bijbrengen over bijvoorbeeld de kwaliteit van water? Kijk dan bij ons aanbod van lesmateriaal, of boek een gastles!

  • Drinkwater
  • Water internationaal

Educatief aanbod