tuinvandetoekomst kleinVanaf maart kunnen leerlingen in het Nederlands Watermuseum in Arnhem watervriendelijke minituintjes maken. Met verschillende natuurlijke materialen ontwerpen de kinderen hun eigen tuintjes om ze zo ‘regenproof’ en klimaatbestendig mogelijk te maken.

Duurzame oplossingen in eigen tuin

Dit is belangrijk, want door klimaatsverandering ontstaan steeds vaker hoosbuien en wateroverlast. Daarnaast komen er ook steeds meer periodes van langdurige droogte. Door te experimenteren in hun minituintjes zien leerlingen wat de effecten zijn van weinig of juist veel groen, van bestrating en waterafvoersystemen in hun tuin.

De activiteit prikkelt om na te denken over duurzame oplossingen die leerlingen in hun eigen tuin en omgeving thuis kunnen doorvoeren. Het museum wil met deze activiteit leerlingen en hun omgeving activeren om hun eigen tuin groener en klimaatrobuuster te maken.

Daarnaast spelen de leerlingen als onderdeel van dit lespakket het evacuatiespel ‘Als ons water stijgt’. Ook bezoeken ze het museum waarbij ze interactief meer ontdekken rond dit thema. Dit lespakket is geschikt voor leerlingen vanaf groep vijf van de basisschool.

Meer informatie

Meer informatie is beschikbaar op de website van het Nederlands Watermuseum.

  • Klimaatadaptatie