Nationale voorleesdagenEen medewerkster van Waterschap Brabantse Delta leest vandaag om 11.00 uur het verhaal voor van ‘Beer en Staartje en de Waterboefjes’! Je kunt live meeluisteren én kijken via een livestream op de Facebookpagina van het waterschap. Het boek zit vol mooie tekeningen die ook worden getoond.

Met het voorlezen van het verhaal sluit het waterschap Brabantse Delta aan bij de Nationale Voorleesdagen, die vandaag starten. (Voor)lezen is belangrijk voor kinderen en het waterschap vertelt graag over het thema water. Helemaal in deze coronatijd kan kijken en luisteren naar een spannend voorleesverhaal zorgen voor een leuke afleiding voor leerlingen in de ouderbouw van het basisonderwijs.

Het boek ‘Beer en Staartje en de Waterboefjes’ is geschreven door echte ‘watermensen’. Martijn Klootwijk, Michel Moens en Ellen Verhoef werken de hele dag aan water of weten er heel veel van. Zij weten dus ook wat klimaatverandering is en hoe iedereen mee ken helpen om er minder last van te hebben. De prachtige tekeningen in het boek zijn gemaakt door Richard van de Pol. Kijk alvast op de website van Beer en Staartje om meer te weten te komen over Beer en Staartje en de makers van dit verhaal.

Bron: Brabantse Delta