kraanwaterdag 2020Heb jij jouw klas al opgegeven voor Nationale Kraanwaterdag op 23 september 2020? Doe dat snel, want dan maak je nog kans op een gastles van een echte waterexpert of bidons voor de hele klas! Bovendien leren jouw leerlingen waar kraanwater vandaan kom en hoe je er slim mee omgaat.

Programma Kraanwaterdag

Kraanwaterdag is dit jaar voor het eerst een nationaal evenement georganiseerd door alle Nederlandse drinkwaterbedrijven. Vanwege de steeds langere periodes van droogte leren kinderen dit jaar niet alleen waarom kraanwater zo’n gezonde dorstlesser is, maar ontdekken ze ook waar kraanwater vandaan komt en hoe ze slimmer om kunnen gaan met hun waterverbruik.

Om kinderen van groep 1 t/m 8 te leren waar hun kraanwater vandaan komt en slimmer om te leren gaan met het gebruik ervan, spelen alle deelnemende klassen op 23 september de nieuwe Kraanwaterquiz op het digibord. Daarna maken de leerlingen het waterwerkblad of gaan aan de slag met een creatieve opdracht. Er is lesmateriaal voor groep 1-3, groep 4-6 en groep 7-8.

Meld je klas nu aan

Bijna 5000 klassen hebben zich al aangemeld en deelname is gratis. Geef jouw klas op via www.kraanwaterdag.nl.

Scholen die zich opgeven voor 5 september ontvangen het kraanwaterdagpakket nog tijdig fysiek per post (doebladen en posters). Na 5 september kunnen scholen zich ook nog blijven opgeven alleen dan ontvangen ze niet het drukwerk maar krijgen ze de link naar de materialen en kunnen ze dat zelf downloaden en printen.

Leuke prijzen

Als je meedoet met Nationale Kraanwaterdag maak je kans op leuke prijzen voor je klas, zoals douchetimers of bidons voor al jouw leerlingen of een coronaproof Kraanwaterdagles van een waterexpert. Blijft je school ook ná Nationale Kraanwaterdag het drinken van kraanwater stimuleren, dan maak je als school ook nog eens kans op een exclusieve waterworkshop.

  • Kraanwaterdag
  • Kraanwater

Educatief aanbod