Het thema van de Koningsspelen 2019 is water drinken. De Nederlandse drinkwaterbedrijven werken daarom samen met de Koningsspelen. De drinkwaterbedrijven van Nederland hebben een korte video gemaakt voor bassischoolkinderen over het superdrankje ‘kraanwater’. Alle deelnemende klassen bekijken deze video vlak voor de Koningsspelen. Bekijk de video hieronder.

 

Voorafgaand aan en tijdens de Koningsspelen, die dit jaar plaatsvinden op vrijdag 12 april 2019 worden alle kinderen uitgedaagd om kraanwater te drinken. Water drinken is essentieel om goed te functioneren en te presteren; zeker als je veel beweegt. HA-TWEE-GO, zoals het ‘superdrankje’ kraanwater tijdens de Koningsspelen wordt genoemd, houdt kinderen sterk, slim en snel. Het maakt hen tot de beste versie van henzelf. Meer weten over de Koningsspelen klik hier.

Win een watertappunt! 

Tijdens de Koningsspelen is ook een binnenwatertappunt te winnen! In totaal zijn er 15 watertappunten beschikbaar gesteld door de drinkwaterbedrijven van Nederland. Om te winnen maak je met jouw klas een leuke vlog, een rap, een mooi knutselwerk en/of een toffe foto waarmee jullie laten zien hoe jullie in de klas water drinken stimuleren. Stuur dit dan uiterlijk vrijdag 12 april naar info@koningsspelen.nl en/of deel het op social media met #hatweego en #koningsspelen. Uit alle inzendingen worden dan de winnende 15 gekozen. Meer weten? Kijk hier

20190413 Koningspelen watertappunt