Wat vind jij zo bijzonder aan ons water? Zet ons water op de foto en stuur die in! Dat was een maandje geleden onze oproep aan iedereen van 8 tot 18 jaar. Het thema van de fotowedstrijd was 'Water Onderweg.' Water blijkt een thema dat leeft onder jongeren, want de afgelopen weken zijn in totaal meer dan 200 foto's geüpload op www.watereducatie.nl! Er waren natuurlijk ook mooie prijzen te winnen: je foto geprint als poster, vrijkaartjes voor het Nederlands Watermuseum, een verrassing voor de hele klas en ook nog leuke geldbedragen! Bovendien worden alle ingezonden foto's die aan de voorwaarden voldoen in de periode april-juni in het Nederlands Watermuseum in Arnhem tentoongesteld in een van de filmzalen.

Vandaag, op Wereldwaterdag 2016, maken we met trots de winnaars bekend van de fotowedstrijd. Hieronder de drie prijswinnaars. Bekijk ook de selectie van overige mooie - net geen prijswinnende - foto's.

fotowedstrijd nr1

'Rozenregen'

Foto gemaakt door Isa Verweij uit Gouda, 11 jaar

1e prijs: €150,-, 4 vrijkaartjes voor het Watermuseum, foto geprint als poster en verrassing voor de hele klas  

 

 

fotowedstrijd nr2

'Footprint, dit is een foto van een pas aangelegd pad in Ommoord. Doordat het net geregend had, bleef deze voetafdruk nat in de aarde staan.'

Foto gemaakt door Hester van Wessel uit Bergschenhoek, 15 jaar

2e prijs: €100,-, 4 vrijkaartjes voor het Watermuseum, foto geprint als poster en verrassing voor de hele klas  

 

 

fotowedstrijd nr3

'Water weg, water heen?'

Foto gemaakt door Rozemarijn Ruijter uit Houten, 9 jaar

3e prijs: €50,-, 4 vrijkaartjes voor het Watermuseum, foto geprint als poster en verrassing voor de hele klas 

 

 

 

De fotowedstrijd ‘Water onderweg’ is een initiatief van watereducatie.nl in samenwerking met Ons Water, NWP, Waterwonderen, KNAG, Nederlands Watermuseum en SME Advies.

 

ons water    logo NWP logo KNAG   logo Waterwonderen       NWMLogo256x256    logo SME Advies