Watereducatie - Hét platform voor water en onderwijs

  • Provincie: Noord-Holland
  • Basisonderwijs: Groep 6, Groep 7, Groep 8

Het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier biedt een primeur op VR-gebied: het Waterheldenavontuur. Een interactieve gastles op school. In deze les voor groep 6, 7 en 8 strijden leerlingen om de beste waterheld te worden. Ze werken in teams met een spannende spelkoffer met knoppen, lichtjes en een virtual reality bril.

De samenwerking tussen de gastdocent van het hoogheemraadschap en watermanager Bas (in de virtuele les) zorgt voor een unieke en spannende interactieve les, waarin kennis, spel en virtual reality samenkomen.

De kinderen leren via een interactieve quiz over waterbeheer en extreem weer. Daar krijgen we met de klimaatveranderingen steeds vaker mee te maken. Hitte, droogte en wateroverlast in huis of op school kan iedereen overkomen. Gelukkig kun je je er wel op voorbereiden of die overlast zelf voorkomen. Ook dat komt terug in de les.

Doelgroep

Het Waterheldenavontuur is met ingang van het schooljaar 2019/2020 voor scholen in Noord-Holland boven het Noordzeekanaal gratis te boeken. De les is bedoeld voor de basisschool vanaf groep 6.

Waterheldenavontuur boeken

Kijk voor meer informatie en het boeken van het Waterheldenavontuur op: www.hhnk.nl/waterheldenavontuur