Watereducatie - Hét platform voor water en onderwijs

  • Provincie: Heel Nederland
  • Voortgezet onderwijs: Vmbo 1, Vmbo 2, Vmbo 3, Vmbo 4, Havo 1, Havo 2, Havo 3, Havo 4, Havo 5, Vwo 1, Vwo 2, Vwo 3, Vwo 4, Vwo 5, Vwo 6
  • MBO: MBO 1, MBO 2, MBO 3, MBO 4

Met IVN Jongeren Adviesbureau brengt IVN de buitenwereld de klas in. Jongeren geven advies naar aanleiding van echte vraagstukken.

Het IVN Jongeren Adviesbureau geeft jongeren de kans om mee te mee denken en praten over de maatschappij, van nu en morgen. Het werken met een échte opdracht, van een échte opdrachtgever wekt veel enthousiasme en energie op, zowel bij leerlingen als bij docenten. Bovendien worden leerlingen uitgedaagd om vaardigheden te ontwikkelen als samenwerken, probleemoplossend vermogen, creativiteit, kritisch denken en professioneel communiceren.

Tevens biedt een IVN Jongeren Adviesbureau project een waardevolle invulling voor loopbaanoriëntatie doordat jongeren in de praktijk aan de slag gaan en meekijken in een organisatie.

Als docent word je door IVN ondersteund met een handleiding en een training.

Doelgroep

Projecten van het IVN Jongeren Adviesbureau zijn geschikt voor alle niveaus van het voortgezet onderwijs en het MBO. Als school bepaal je zelf het aantal deelnemende klassen, de periode van uitvoering en de deelnemende vakken.

Meer informatie

Kijk op: www.ivn.nl/ivn-jongerenadviesbureau/voor-scholen