• Provincie: Heel Nederland
  • Basisonderwijs: Groep 1, Groep 2, Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8

Online educatieplatform

Met het online educatieplatform lesjedorst.nl ontdekken leerlingen waar kraanwater vandaan komt, hoe kraanwater gemaakt wordt, hoe belangrijk het is voor je lichaam,  én waarom je er slim mee om moet gaan, nu en in de toekomst. Bij het thema ‘De toekomst van water’ ontdekken de leerlingen wat zij zelf kunnen doen om ervoor te zorgen dat kraanwater ook in de toekomst vanzelfsprekend blijft én wat de drinkwaterbedrijven hiervoor doen.

Lesmateriaal

‘Les je dorst’ is ingedeeld in vier leeftijdsgroepen. Zo kunnen alle leerlingen uit groep 1 tot en met 8 zowel in de klas als thuis gebruik maken van de website. De kinderen kunnen met diverse materialen aan de slag over het thema drinkwater. Van lesopdrachten tot proefjes en van bespaartips tot spreekbeurttips: op de website is van alles te vinden om kinderen te leren over drinkwater. Verder vind je er per bouw o.a. filmpjes, interactieve infographics en digitale verwerkingsopdrachten. Zo leren kinderen ook hoe ze slim kunnen omgaan met kraanwater, nu en in de toekomst!

Samenwerking drinkwaterbedrijven

Het platform is een samenwerking tussen zeven Nederlandse drinkwaterbedrijven. Ieder drinkwaterbedrijf heeft een eigen versie, waar leerlingen alles kunnen leren over kraanwater en hoe het in hun regio wordt gemaakt. Klik op www.lesjedorst.nl op het drinkwaterbedrijf van jouw school.

Educatief aanbod