vitensVitens is het grootste drinkwaterbedrijf van Nederland. Het levert drinkwater aan 5,6 miljoen mensen en bedrijven in de provincies Friesland, Overijssel, Gelderland, Utrecht en Flevoland. Vitens wint, zuivert en levert drinkwater. Omdat water van levensbelang is, heeft Vitens als grootste drinkwaterbedrijf een grote verantwoordelijkheid. En die neemt Vitens zeer serieus; dagelijks zetten ruim 1.400 Vitensers hun passie en vakmanschap in om kraanwater van topkwaliteit te leveren. In haar huidige vorm bestaat Vitens sinds 2006, maar het bedrijf kent een rijke historie. De wortels van Vitens gaan ver terug en zorgen voor een stevige verankering in de samenleving. 

Door schaalvergroting en modernisering in de 20e eeuw, konden Nederlandse drinkwaterbedrijven hoogwaardige watertechnologie ontwikkelen. Volgens een onderzoek van de Europese Commissie uit 2016 staat Nederland in Europa op de eerste plaats wat kwaliteit van het drinkwater betreft.

Vitens doet er alles aan om de bronnen voor drinkwater schoon te houden en schoon te krijgen. Door samen te werken en kennis te delen, wil Vitens haar steentje bijdragen aan schoon drinkwater voor iedereen – nu en in de toekomst.