Geoweek fotoAfgelopen Geoweek waren er 7000 leerlingen die de wereld van geo hebben mogen ervaren tijdens de GeoWeek. En wat een heerlijk weer was het er voor. Tenminste, het grootste deel van de tijd. . . . Want iedereen zal er wel iets van mee gepakt hebben: die keiharde stortbuien! 

Het is alsof het klimaat dacht 'laten wij die Geoprofessionals eens even van materiaal voorzien'. Want dit extreem warme weer en de bijbehorende stortbuien die worden veroorzaakt door klimaatverandering, waren het onderwerp van vele expedities. Bijvoorbeeld de waterschappen die met het oog op klimaatverandering hun watermanagement aanpassen. Of gemeentes die bij hun infrastructuur en bebouwing rekening moeten houden met extreme waterval. En studenten die gastlessen komen geven over het klimaat.  

Deze omstandigheden, en het feit dat professionals dit komen vertellen, hebben indruk gemaakt op de leerlingen. Zij gaan zeker weten beter letten op het klimaat door bijvoorbeeld meer te recyclen of plastic te scheiden. Dit begon mooi tijdens een gastles van Dorian van Rijsselberghe waarbij een aantal leerlingen de plasticjes van alle uitgedeelde geodriehoeken verzamelden, zodat 'deze kunnen gescheiden worden, juf!'. Goed gedaan! 

Buiten dit bewustzijn creeeren, heeft de GeoWeek ook als doel om leerlingen op jonge leeftijd al kennis te laten maken met de mogelijkheden van het werkveld. En het enorme aanbod vanuit de geosector dit jaar (80 bedrijven ipv 56 vorig jaar), laat zien dat professionals oog hebben voor de toekomst. Leerlingen introduceren in dit vak is volgens professionals hard nodig om straks voldoende -en goedgeschoolde mensen te hebben die het werk voor gebiedsinrichting en -beheer in Nederland kunnen klaren.

Voor meer sfeerimpressies over de Geoweek kijk op www.geoweek.nl

Heb je vragen over de GeoWeek? Stuur dan een e-mail naar info@geoweek.nl

Geoweek 2019 staat gepland! 3 - 7 juni 2019. Save the date!