IVNSlootjesdagenLekker in de sloot vissen met opa en oma of je ouders? Erin vallen als het warm is? Kijken wat er leeft en krioelt onder je tenen als je er in gaat staan? Tijdens de IVN slootjesdagen (8  - 10 juni) staan er op 150 plekken in Nederland IVN natuurgidsen voor je klaar met schepnetjes, loeppotjes en zoekkaarten om je mee te nemen in de wonderlijke wereld van het Nederlandse water. Zoek hier een activiteit bij jou in de buurt. 

Als je samen met een IVN natuurgids of gewoon lekker zelf beestjes gevangen hebt, kun je op www.waterdiertjes.nl doorgeven hoeveel van welke diertjes je gevonden hebt. Hiermee help je mee aan het grootste Nederlandse Waterkwaliteitonderzoek ooit. Meer weten? Kijk hier.

De slootjesdagen zijn 8 - 10 juni en vinden plaats in heel Nederland. Je kunt tijdens de slootjesdagen ook nog mee doen aan de fotowedstrijd van IVN en je eigen slootjespakket winnen (schepnet, zoekkaart, waterdoeboek en loeppotje). Meedoen aan de fotowedstrijd? Kijk hier: https://www.ivn.nl/ivn-slootjesdagen-2018/doe-mee-aan-de-slootjesdagen-fotowedstrijd