WeekVanOnsWater foto 1110x624Van 5 t/m 13 mei is het de Week van Ons Water. Een week waarin water extra aandacht krijgt omdat het voor Nederland zo belangrijk is en ons waterbeheer nooit af is. Met de week van Ons Water willen de waterbeheerders ons hier bewust van maken. Dat water vooral ook leuk is merk je direct als je alle leuke uitjes en activiteiten op een rijtje zet die deze week plaatsvinden.

Wat kun je zoal doen deze week

Openstelling verschillende historische gemalen: Tijdens de open dagen vertellen de mederwerkers van de waterschappen van alles over het gemaal en het waterbeheer van bijvoorbeeld sloten en watergangen.

De zandmotorrun2018: De zandmotorrun is een hardloopwedstrijd van 5 en 10 km. die op de zandmotor wordt gehouden. Tijdens deze run staat de beleving centraal. Alle inschrijfgelden gaan naar de zorg voor kankerpatiënten.

Met een fluisterboot door de Biesbosch: De gids vertelt je van alles over het gebied en de prachtige natuur.

Naar de Escaperoom Waterproof in het Nederlands Watermuseum: Deze bevindt zich op het laagste punt in de omgeving. Bij hevige regenval bestaat de kans dat het water de escaperoom instroomt. Lukt het jou en je team om binnen 60 minuten de codes te kraken en droge voeten te houden? Trek je zwemvest en regenlaarzen alvast maar aan… Deze escaperoom is geschikt voor maximaal 10 personen en 13 jaar en ouder.

Tentoonstelling Pieter Vermeulen museum: Met de tentoonstelling Waterwijs kom je van alles te weten over water, de waterkringloop en waterzuivering.

Verder zijn er verschillende wandelexcursies en kun je op verschillende plekken waterdiertjes vangen en deze doorgeven op www.waterdiertjes.nl!

Kijk voor alle uitstapjes, excursies en musea op www.weekvanonswater.nl.