Duurzame Docent 2018

Veel docenten werken op school dagelijks aan het bijbrengen van kennis en vaardigheden die nodig zijn voor het verduurzamen van Nederland. Wie zijn deze duurzame doeners in het onderwijs? De coöperatie ‘Leren voor Morgen’ zet deze docenten graag in het zonnetje.

Ben of ken jij een duurzame docent? Meld je aan!

Heb jij het initiatief genomen om het schoolplein te vergroenen? Ben je een schoolproject gestart over plastic soep of ben je met de klas in duurzame energiebronnen gedoken? Is jouw collega een samenwerking aangegaan met een bedrijf om samen met leerlingen na te denken over duurzame oplossingen of fietst zij dagelijks door wind en weer ver naar school? Doet jouw leerkracht jaarlijks mee aan de Warme Truiendag of de Dag van de Duurzaamheid? Ben jij zo’n duurzame docent? Of is jouw leerkracht of collega de duurzame kracht op school? Meld je collega, leerkracht of jezelf aan en deel je duurzame verhaal op www.duurzamedocent.nl

Door veel duurzame verhalen te delen raken andere docenten geïnspireerd om met duurzaamheid aan de slag te gaan in het onderwijs. Delen = inspireren = motiveren = doen! = meer verhalen om te delen = meer inspireren = meer motiveren = meer doen! (en zo gaan we voort)

Duurzame Docent 2018

Alle genomineerde docenten dingen mee naar de titel ‘Duurzame Docent 2018’. Elk jaar kiest de jury de Duurzame Docenten van dat jaar, één docent in het basisonderwijs en één docent in het voortgezet onderwijs. Die docenten ontvangen een geldbedrag dat ze in overleg kunnen besteden aan een nascholing of aan duurzaam onderwijs. De bekendmaking van 2018 is op 10 oktober 2018 op de landelijke Dag van de Duurzaamheid. 

Alle docenten die hun verhaal delen krijgen hoe dan ook:

- hun verhaal op de website,

- een oorkonde, en

- een koffiebeker (wie wil dat nou niet).

Heb je vragen over Duurzame Docent? Mail naar info@duurzamedocent.nl of bel 030-6358900 (Roald Severens).