logo geoweek

Tijdens de GeoWeek zetten bedrijven uit de geosector weer allerlei expedities op voor leerlingen. Doel van de GeoWeek is leerlingen, in de leeftijd van 10 - 15 jaar, laten zien wat de beroepsperspectieven zijn met aardrijkskunde. Leerlingen in deze leeftijd moeten nog een keuze maken voor een vakopleiding, profiel of vervolgstudie. Tijdens de GeoWeek kunnen leerlingen in hun eigen omgeving kennis maken met de praktijk van geo. Professionals uit de bodem-, water- en geo-informatiesector organiseren een bedrijfsbezoek, veldwerk of gastles en delen zo hun expertise. Door ‘zelf te doen’ kunnen leerlingen de leuke en technische kanten van het vak aardrijkskunde en de beroepspraktijk van geografie ontdekken. Deelname aan de GeoWeek is gratis. De GeoWeek is van 28 mei t/m 1 juni 2018, houd voor meer informatie de website in de gaten of meld u aan voor de nieuwsbrief.

Soorten activiteiten

GeoBedrijf (bedrijfsbezoek): het bedrijf ontvangt leerlingen en laat zien hoe hun toekomstige werkomgeving eruit kan zien als zij kiezen voor een geo-toekomst.

GeoProf (gastles): als professional bezoekt u leerlingen in de klas om te vertellen over uw werk en hoe dat te maken heeft met geo-onderwerpen, zoals bodem, water of ruimtelijke informatie. 

GeoVeldwerk (veldwerk op locatie): u ontvangt leerlingen op een veldwerklocatie en laat ze in de praktijk kennismaken met uw werkzaamheden.

Boek snel anders is het vol!

Het loopt storm met de aanmeldingen. Veel activiteiten (ookwel expedities genoemd) hebben maar beperkt plek en vol = vol. Dus heb je een hele specifieke wens wees dan zo vroeg mogelijk met aanmelden! Deelname aan expedities is gratis! Vervoer naar de expedities toe is voor eigen rekening.