IMG 20171010 115628

Tom Overgaauw ontwikkelde een typisch Hollands bordspel waarin de spelers de strijd aangaan met het water. Wij Nederlanders proberen al honderden jaren het water de baas te zijn. We hebben landen ontgonnen en polders aangelegd. Maar door het veranderende klimaat wordt ons kleine landje steeds kwetsbaarder. De zeespiegel stijgt en de buien worden heviger. Steeds meer maatregelen zijn nodig om ons land droog en veilig te houden.

In het spel gaat het erom de polder droog te houden. Met behulp van tactieken en door de juiste antwoorden te geven op watervragen, pomp je water naar de tegenspelers en krijg je hulp van de weergoden. Hoe meer je van water afweet, hoe groter de kans dat je wint! Na het spelen van het spel heb je meer kennis over water en het Nederlandse waterbeheer, ken je leuke weetjes en weet je wat je zelf kunt doen om voorbereid te zijn op de toekomst.

Het spel is uitgebreid getest in verschillende omgevingen. 70 basisscholen in Tilburg hebben in november 2017 een proefexemplaar ontvangen. Het definitieve spel gaat binnenkort in productie. De lancering vindt plaats in mei 2018, tijdens de week van ‘Ons Water’.

Het is tot 10 februari 2018 mogelijk een bestelling te plaatsen. Hierna wordt de productie gestart. Naar verwachting wordt dit een eenmalige run. Wil je ook zo'n waterbordspel bestellen? Kijk dan op www.hozenenlozen.nl voor meer informatie.