Hoe hoog staat het water bij jou?

Locatie:
Beoordeel dit item
(2 stemmen)
Hoe hoog staat het water bij jou?

Dijken zorgen er in Nederland voor dat ons land droog blijft. Maar wat gebeurt er als het toch misgaat? Weinig Nederlanders zijn zich goed bewust van de functies van onze dijken. Om op een innovatieve en interactieve manier de doelgroep bewust te laten worden van een eventuele overstroming, heeft Waterschap Rivierenland een Augmented Reality applicatie laten ontwikkelen door ontwikkelbureau AR-Producties uit Amsterdam. Hiermee kun je visualiseren hoe je eigen omgeving eruit komt te zien als de dijken doorbreken. 

Waterschap Rivierenland innoveert met Augmented Reality

Waterschap Rivierenland heeft een Augmented Reality applicatie ontwikkelt om meer bewustwording te creëeren omtrent eventuele overstromingen in Nederland. Met de campagne #tothier brengt Waterschap Rivierenland op vernieuwende wijze in beeld wat de gevolgen zijn van een eventuele overstroming. Op basis van je postcode visualiseert de Augmented Reality applicatie in je eigen woonkamer of klas hoe hoog het water komt te staan bij een dijkdoorbraak.

Augmented Reality is een technologie waarbij de bestaande wereld wordt verrijkt met een laag aan digitale informatie. Het is dus niet alleen een plaatje van de hoogte van het water, maar je ziet echt het beeld van je klas met het water tot over de stoelen (of juist niet natuurlijk). Deze app kan een prachtige introductie zijn voor het onderwerp dijken, water bewustzijn en overstromingsgevaar.

Middels de #tothier applicatie voor smartphones wordt geprobeerd de bewustwording van het belang van dijken te verhogen. De combinatie van het innovatieve karakter en de aanwezige informatievoorziening moet dit gaan bewerkstelligen. 

#tothier is gratis te downloaden in de play store en app store. Zoek op #tothier om de app te vinden. De app is niet op het digibord te gebruiken, wel op telefoon's en tablets.