Hozen & Lozen (waterbordspel)

Locatie:
Beoordeel dit item
(4 stemmen)
Hozen & Lozen (waterbordspel)

In dit typisch Hollandse spel ga je de strijd aan tegen het water. Lukt het jou je polder droog te houden? Gebruik tactieken, beantwoord watervragen, pomp water naar de tegenspelers en krijg hulp van de weergoden. Hoe meer je van water afweet hoe groter de kans dat je wint! Na het spelen van het spel heb je meer kennis over water en het Nederlandse waterbeheer, ken je leuke weetjes en weet je wat je zelf kunt doen om voorbereid te zijn op de toekomst.

Wij Nederlanders proberen al honderden jaren het water de baas te zijn. We hebben landen ontgonnen en polders aangelegd. We wonen en werken onder zeeniveau. Het water maakt ons niet bang. Maar door het veranderende klimaat wordt ons kleine landje steeds kwetsbaarder. De zeespiegel stijgt en de buien worden heviger. Steeds meer maatregelen zijn nodig om ons land droog en veilig te houden. Iedereen moet hier een steentje aan bijdragen.

  • Het spel is snel, simpel, spannend en leerzaam;
  • Het spel is toegankelijk en geschikt voor iedereen tussen de 10 en 99 jaar;
  • Het spel brengt kennis bij zonder dat het gezien wordt als educatiespel.

Ontwikkeling

Het spel is uitgebreid getest in verschillende omgevingen. 70 basisscholen in Tilburg hebben in november 2017 een proefexemplaar ontvangen. Het definitieve spel gaat binnenkort in productie. De lancering vindt plaats in mei 2018,  tijdens de week van ‘Ons Water’.

Bestellen en contactgegevens

Het is tot 10 februari 2018 mogelijk een bestelling te plaatsen. Hierna wordt de productie gestart. Naar verwachting wordt dit een eenmalige run. Na de besteltermijn is het niet meer mogelijk spellen te bestellen. Het is daarom aan te raden alvast een vooruitbestelling te plaatsen zodat je dit mooie spel niet mis loopt. Dit doe je door een mail met de aanvraag te sturen naar info@hozenenlozen.nl of via de website www.hozenenlozen.nl. Ook vind je op de website meer informatie, zoals de prijs en foto’s.