Achtergrondinformatie - Watereducatie

Wil je weten waar je veilig kunt zwemmen? Hoe je je tuin watervriendelijk maakt of wat je moet doen bij een dreigende overstroming? Dit en meer vind je op onswater.nl. Dé website over schoon en voldoende water en waterveiligheid.

www.OnsWater.nl

Website van de Nederlandse drinkwaterbedrijven met allerlei achtergrondinformatie en interessante feitjes over drinkwater.

Kraanwater.nu 

Bezoek deze website om alles te weten te komen over de waterschappen en het werk dat zij doen: zorgen voor droge voeten, schoon water en voldoende water.

Waterschappen.nl

Houd je je spreekbeurt over water? Dan kun je op deze website wat meer informatie vinden. Maar je kunt ook eens kijken op de website van je eigen waterschap of drinkwaterbedrijf.

Spreekbeurt over water

Wil je meer weten over de Wadden- of Noordzee, de dieren die erin leven of de natuur van Texel? Kies je onderwerp en verdiep je verder.

https://www.ecomare.nl/verdiep/leesvoer/

Voor meer gespecialiseerde en gedetailleerde informatie over waterbeheer in Nederland biedt de helpdesk water een grote bron aan informatie. Je vind hier zowel algemene informatie over water in Nederland als ook specialistische (beleids)informatie over wat er in het waterbeheer speelt op dit moment.

www.helpdeskwater.nl