Week van Ons Water

Evenement
20191016_Week_van_ons_water_rioolzuivering
Datum: woensdag 16 oktober 2019 00:00 - zaterdag 26 oktober 2019 00:00

Van 16 t/m 27 oktober vindt de 'Week van Ons Water' plaats. Er worden weer tal van leerzame en verrassende activiteiten georganiseerd door heel Nederland die antwoord geven op vragen als: hoe beschermen we Nederland tegen water? Wat kan ik zelf doen om wateroverlast tegen te gaan? Wat moet ik doen bij overstroming?

Ga bijvoorbeeld op excursie naar de rioolzuivering in Eindhoven op donderdagmiddag 17 oktober 2019 georganiseerd door Waterschap De Dommel. Tijdens de excursie leer je over Nederland als waterland, hoe je bewust om kan gaan met water en zie je op het zuiveringsterrein hoe het water wat we in huis verbruiken in diverse stappen wordt schoongemaakt. Ook wordt er meer verteld over het werk van het waterschap.

Of kom naar de Waterdoemiddag van Waterschap Vechtstromen en de Koppel. Tijdens de waterdoemiddag gaan kinderen spelend leren over water. We doen verschillende proefjes, er is een knutselactiviteit en we gaan wc-pot hengelen. Daar wil je natuurlijk bij zijn!

Of kom naar de wateractiviteiten in het Duurzaamheidscentrum Assen. Waterschap Hunze en Aa's organiseert twee activiteiten: het Zolderspel (wat zou jij doen als je moest evacueren?) en het Zandzakkengooispel (wie dicht het best het gat in de dijk?). 

De komende weken zullen steeds meer evenementen beschikbaar komen. Bekijk daarvoor de kaart op website Ons Water, of ga naar de agenda voor een overzicht. En schrijf je snel in, want voor veel activiteiten geldt: VOL = VOL!

 

Adres
Heel Nederland

 

Alle datums


  • Van woensdag 16 oktober 2019 00:00 tot zaterdag 26 oktober 2019 00:00