Wereld Water Challenge

Evenement
20191101_wereld_water_challange300x225
Datum: vrijdag 1 november 2019

De Wereld Water Challenge is een evenement opgezet voor de onderbouw van het voorgezet onderwijs. Leerlingen bekijken verschillende experiences, oftewel doe-activiteiten die te maken hebben met watervraagstukken. Dit kan het fysiek droog maken van een polder zijn, maar ook het bouwen van een brug van spaghetti. Dit jaar huisvest Madurodam het evenement op vrijdag 1 november 2019.

Een quiz laat leerlingen inzien dat waterschaarste opgelost kan worden door te praten met verschillende stakeholders. Inhoudelijk worden verschillende beroepen uitgelicht voor zowel het natuurprofiel als het maatschappij-profiel. Het bezoeken van de dag geeft leerlingen hulp bij hun profielkeuze doordat zichtbaar wordt in welke soorten beroepen je met ieder profiel terecht kunt komen.

Het programma bestaat uit een gastles op school in week 43, en op 1 november een excursie en bezoek aan de Wereld Water Challenge. De dag is laagdrempelig en hanteert voor scholen uit de VO-HO netwerken van Wageningen, Utrecht en Zuid-Holland, Globe scholen en Eco-Schools enkel een ‘no-show fee’. Andere scholen betalen 25% van de buskosten. Aanmelden en meer informatie op de website van de Wereld Water Challenge (voorheen Wereld Water College).

Aanmelden voor de Wereld Water Challange

 

 

 

Alle datums


  • vrijdag 1 november 2019