Krijgen jullie de Gouden of Zilveren schaal?

Evenement
Datum: dinsdag 16 april 2019

De ‘Dag van de Gezonde Schoolkantine’ vindt elk jaar plaats op de derde dinsdag van april. Dit jaar is dat 16 april 2019. Op deze dag hoopt het Voedingscentrum een recordaantal Schoolkantine Schalen uit te reiken in het hele land. Vorig jaar hebben ze maar liefst 45 gouden en zilveren schalen uitgereikt en dit jaar hopen ze dat te overtreffen. 

In de komende weken staat het Voedingscentrum klaar om jullie te helpen met het behalen van de schaal, zodat ze op de dag zelf langs zoveel mogelijk scholen kunnen gaan om de schalen persoonlijk uit te reiken. Tijdens de schaaluitreiking wordt er een mooie foto gemaakt, die het Voedingscentrum (met toestemming) zal delen op social media én die jullie achteraf in groot formaat opgestuurd krijgen als herinnering aan deze dag.

Een gezonde uitstraling en een gezonder aanbod staan centraal in een gezonde schoolkantine. Het Voedingscentrum geeft met de Gezonde Schoolkantine  handvatten voor een ‘zilveren’ of ‘gouden’ kantine. Een gouden kantine heeft een gezonder aanbod en een nóg gezondere uitstraling dan een zilveren kantine. 

Je verdient een Schoolkantine Schaal wanneer je kantine zilver of goud is. Daarmee laat je aan iedereen zien wat je als school bereikt hebt en dat je voldoet aan de Richtlijnen Gezondere Kantines.

  • Een zilveren schoolkantine geeft veel ruimte aan de betere keuze. Het aanbod bestaat uit minimaal 60% betere keuzes. De aankleding van de kantine verleidt tot een betere keuze.
  • In een gouden schoolkantine spreekt de betere keuze voor zich. Het aanbod bestaat uit minimaal 80% betere keuzes. Hier krijgen leerlingen een duwtje richting de betere keuze, door de aankleding van de kantine.

Meer weten over hoe jullie kantine gezonder kan worden en hoe je dat bereikt? Kijk hier.

 

 

Alle datums


  • dinsdag 16 april 2019